Články

Zdraví

Tomáš Pfeifer

Mezinárodní kongres zdraví 2023 Praha.

Pražský kongres se zařadil mezi nejvýznamnější celosvětové akceVe dnech 15. - 17 září 2023 se uskutečnil 3. Mezinárodní kongres zdraví 2023 Praha.Sledovalo jej téměř 2000 diváků z 55 zemí světa, z toho 370 osobně.
Biologické centrum

Biologické centrum AV ČR získalo povolení analyzovat vzorky na koronavirus a začne testovat

Biologické centrum Akademie věd ČR (BC AV ČR) získalo ve čtvrtek večer povolení od Státního zdravotního ústavu a zařadilo se tak mezi pracoviště, která mohou oficiálně vyšetřovat vzorky na přítomnost koronaviru. Denně mohou vědečtí pracovníci provést 100 analýz, v zásobě mají laboratorní materiál pro přibližně 2000 testů.
Biologické centrum

Biologické centrum AV ČR je připraveno pomoci zdravotníkům s diagnostikou koronaviru

Sto testů denně.
Podpořte nás

Milí přátelé,
Vy, kteří považujete naši práci za přínosnou a jste ochotni pomoci naší nezávislé tvorbě.

PODPOŘTE NÁS

Umět stárnout jako pes

„Mnoho lidí se zbavuje starých zvířat, protože se nenaučili se o ně starat. Mnoho lidí se zbavuje starých lidí, protože nejsou připraveni na stáří a bezmoc svých blízkých. Nejsou připraveni ani na své stáří a svou bezmoc, která jednou nevyhnutelně přijde…“ a.d.

Žádost biologa Doc. RNDr. Vladimíra Ptáčka, CSc

Pan biolog Doc. RNDr. Vladimír Ptáček, CSc. mne požádal, abych vám rozeslala jeho apel, nebo spíše prosbu o to, aby nebyly prozatím spouštěny sítě 5G, které mnohanásobně navýší elektromagnetické záření, čímž zvýší rizika všech již pozorovaných a také vědecky zkoumaných i prokázaných vlivů na zdraví lidí i živočichů

Pravda o očkování - Anite Petek

Anita Petek, Švýcarka, expert na očkování uznávaný i lékaři s profesorskými a mnoha jinými tituly. Ona sama lékařem není, prostudovala, ale, a analyzovala více než třicet tisíc stránek informací, studií a výzkumů, týkajících se očkování, jako prevence proti smrtelným nemocem. Začala zprávami a informacemi už o vzniku, nebo, chcete-li, objevu očkování. Dospěla k názoru, že očkování přináší více utrpení a smrti, než jakékoli jiné aktivity v oblasti „vědecké“ medicíny. Nabízíme část jejích poznatků, které se stávají jen velmi těžce veřejně známými.

Jak poznáte, že jste zdraví

Zdravý člověk nepochybuje o tom, že je zdravý. Nemocný člověk ví, že mu něco je a že je třeba to řešit. Ale co když jste někde mezi? Nebo co když jste se rozhodli se vyléčit přírodně a sami, změnou života a jste v procesu někde uprostřed a nejste si jistí, jestli jste už zdrávi? Co je vlastně "normální"? Jak se cítí zcela zdravý člověk?

Jsou bioprodukty lepší?

Bioprodukty jsou výrobky, jež pocházejí z ekologického zemědělství. Toto označení nemůže na obalu ani jinde uvést samotný producent jen na základě svého uvážení. Předcházejí tomu zákonem předepsaná schvalovací řízení, která jsou platná v celé EU. Případný zájemce o ekologické hospodaření musí nejdříve zpracovat tzv. „projekt konverze“, v němž jsou řešeny případné zátěže z předchozího konvenčního zemědělství.

Otrávená voda

Je známo, že jedno z tajemství dlouhověkosti a zachování dobrého zdraví proto tkví v pravidelném pití čisté vody. Avšak můžeme dnes nalézt skutečně čistou vodu? Vždyť každý již zřejmě slyšel o jejím znečištění. Hlavně se zhoršuje kvalita povrchových vod, neboť ji lidé stále znečišťují.

Dopady chemizace zemědělství

Leckde se uvádí, že jedině „moderní“ zemědělství je schopno nás nasytit a zajistit blahobyt. Je tomu skutečně tak?

Jak na éčka

Již po mnoho let se diskutuje o tom, zda a nakolik jsou škodlivé potravinářské přídatné látky neboli éčka. Určitá část zdravotně uvědomělých konzumentů, jež se nechala vystrašit různými pamflety, se striktně vyhýbá všem potravinářským produktům, v nichž naleznou libovolné éčko, přestože se za ním může skrývat třeba vitamín C. Kromě toho mnozí přehlížejí, že výrobci leckdy chytře „zastírají“ jejich přídavky tak, že místo nich uvádí jim odpovídající chemické názvy (povoluje to legislativa).

Co jíst a pít

Lidé mají rozličné představy o tom, co jíst a pít. Jiný názor má ten, kdo na stravu hledí pouze jako na zdroj ukojení hladu a požitku, než člověk, jenž chce hubnout a potraviny bere jako „nebezpečné kalorie“. Své představy o „zdravé výživě“ mají makrobiotici, vegetariáni či další skupiny. Přitom se většinou mezi sebou neshodnou a často se stává, že potraviny, jež jedni vyzdvihují jako „zázračné“, druzí naopak zcela zavrhují a pokládají je za škodlivé.
Ohňový obřad Agnihotra

Léčivý oheň Homa terapie

Když vyjde slunce a z jeho prvních paprsků vznikne ohromný ohňový kotouč, zapálí několik set tisíc lidí na celém světě oheň ve svých měděných pyramidách. Z nich potom stoupá oheň, který doprovází zpěvem manter. Agnihotra, jak je tento ohňový rituál zmíněn již ve Védách, je základní kámen Homa terapie. Člověku, rostlinám a zvířatům přináší mír, harmonii a léčení. Staré vzorce a formy oheň roztaví a promění. Ohňový obřad Agnihotra používá tuto prvotní sílu k léčebné a očistné transformaci.

Miluji své tělo - ale, co když si to jen myslím?

Před pěti lety jsem si stoupla na startovní čáru a uběhla 5km za 30 min. Bez tréninku a jakýchkoliv příprav. Den před tím jsem šla s kamarádkou slavit její narozeniny do baru a skončila doma v 5h ráno. Spala jsem 2h, a abych se pak dostala přes všechny uzavírky a kolony do centra Prahy včas, domluvila jsem se, že přes poledne budu u známých a od nich jsem pak šla pěšky (cca 30 min.) na start.

Homa terapie: pomoc lidem a životnímu prostředí

Pojem Homa terapie zahrnuje jednoduché ohňové techniky, se kterými můžete nejen aktivně pracovat na svém zdraví, ale zároveň pomáhat a harmonicky podporovat okolní prostředí, včetně lidí, zvířat a rostlin
Celkem: 18 článků