Články

Sebepoznání

Jak poznáte, že jste zdraví

Zdravý člověk nepochybuje o tom, že je zdravý. Nemocný člověk ví, že mu něco je a že je třeba to řešit. Ale co když jste někde mezi? Nebo co když jste se rozhodli se vyléčit přírodně a sami, změnou života a jste v procesu někde uprostřed a nejste si jistí, jestli jste už zdrávi? Co je vlastně "normální"? Jak se cítí zcela zdravý člověk?

Miluji své tělo - ale, co když si to jen myslím?

Před pěti lety jsem si stoupla na startovní čáru a uběhla 5km za 30 min. Bez tréninku a jakýchkoliv příprav. Den před tím jsem šla s kamarádkou slavit její narozeniny do baru a skončila doma v 5h ráno. Spala jsem 2h, a abych se pak dostala přes všechny uzavírky a kolony do centra Prahy včas, domluvila jsem se, že přes poledne budu u známých a od nich jsem pak šla pěšky (cca 30 min.) na start.

Volání duše skrze přání a sny

Od mala máme nějaká přání, touhy a sny. Sníme a představujeme si, jaké to bude, až budeme velcí. Kolik toho budeme mít. Kým chceme být. A věřili jsme tomu, že ke štěstí se jde skrze tyto sny. A že jakmile to všechno získáme, začne ten skutečný a šťastný život.
Podpořte nás

Milí přátelé,
Vy, kteří považujete naši práci za přínosnou a jste ochotni pomoci naší nezávislé tvorbě.

PODPOŘTE NÁS

O životě v rovnováze

Žijeme ve světě plném protikladů a já věřím, že je to právě z toho důvodu, abychom pochopili význam každého plusu a mínusu. Jsme neustále sváděni přiklonit se na tu nebo onu stranu a zapomínáme na střed, ze kterého je nejhezčí výhled. A taková je má cesta, o kterou se s vámi chci podělit. Není to návod, jak se stát duchovním nadčlověkem, ale způsob, jak být vyrovnaným člověkem. Umět se dívat na situace z plusu i mínusu a vědomě si vybrat, jak budu reagovat.

Úsměv silnější než strach

Nechoď tam, je tam Bubák… Tuhle větu neslyšel v dětství snad jen málokdo. A už se to s námi vezlo… Ty "bubáky" jsme pak už dokázali vidět sami úplně všude. Číhali na nás nejen za každým neznámým rohem, ve tmě i ve dne, ale později dokázala naše lidská kreativita vytvořit nádherného bubáka (i za vydatné pomoci těch nejbližších) třeba i z pětky ve škole, obyčejného kotrmelce, každé bouřky za oknem nebo z každého neznámého obličeje. A zvlášť, když se na nás ten obličej divně tvářil.

Znovuzrození vnitřní Hvězdy

Představte si, že se uprostřed vaší hrudi rozevírá krásný leknín, nebo růže, či jakýkoliv jiný květ… Ten květ je energie lásky, která může mít mnoho podob, ale je vždy ze stejného semínka. Naše vnitřní láska je utkaná z energie, která nás tvoří a spojuje, a jakmile vykvete, rozdává svoji sílu a vůni do všech stran… stejně jako my… děje se to totiž skrze NÁS…

Cesta duše do hlubin srdce

Narodili jsme se jako čisté duše, přesto v našem životě přijde dříve či později doba, kdy se v nás probouzejí otázky: “Kdo vlastně jsem? Jak jsem se sem dostal? Proč mne zraňuje to, co jiné ne? Z čeho mám strach a proč? Kudy mám jít, abych se cítil lépe?” Nevíme, kde jsme se naučili reagovat tak, jak reagujeme. Kde vzniklo násilí a proč… A tak začínáme bádat a zkoumat sami sebe. A aniž bychom si to uvědomovali, učinili jsme první krok na cestě ke svému srdci.

Černá & Bílá aneb rovnováha světla a tmy

Vše kolem nás má své protiklady… Naše planeta má dvě polokoule; věci označujeme buď za hezké nebo ošklivé, povahy na zlé nebo dobré, počasí za příznivé nebo nepříznivé… Život jsme se naučili vnímat buď jako černý nebo jako bílý… I symbol jing a jang vnímáme, že je rozdělený.

Povídání o metodě psychického rezonančního pole (PRP)

Naučíme- li se tedy s touto oscilačně-rezonanční strukturou pracovat, vstupovat do jejího zdrojového kódu a měnit ho, otevírají se nám v zacházení s realitou skutečně neuvěřitelné možnosti: dokážeme stvořit cokoli chceme už jen tím, že příslušným způsobem změníme svoji osobnost, tedy vzorce, které ji tvoří.
Celkem: 9 článků