Články

Informace o tom ostatním

Výzva zdraví a svoboda

k lidem, lékařům, médiím a politické reprezentaci českých zemí

Evropská unie chce zakázat mikroplasty v kosmetice, hnojivech a barvách

Tisková zpráva Greenpeace

Společný tiskový komentář Hnutí DUHA, Calla a Greenpeace

Německo by mělo ukončit spalování uhlí v roce 2038 či již 2035. Jde o kompromis s “uhelnými” regiony - Jasný plán na proměnu energetiky potřebuje i ČR.
Podpořte nás

Milí přátelé,
Vy, kteří považujete naši práci za přínosnou a jste ochotni pomoci naší nezávislé tvorbě.

PODPOŘTE NÁS

Greenpeace odebírá vzorky vody z Vltavy. Bude v nich hledat mikroplasty

Praha, 5. září - Organizace Greenpeace dnes odebírá vzorky vltavské vody, kterou bude analyzovat na přítomnost mikroplastů. Bude hledat především mikrovlákna, která unikají při praní prádla. Odběry vody jsou součástí kampaně Plast je past, která má za cíl omezit všudypřítomné plastové znečištění. Aktuální vzorkování doplňuje fázi kampaně zaměřenou na mikroplasty. Součástí kampaň je i apel na české výrobce outdoorového oblečení, aby problém úniků mikrovláken z jejich výrobků začali řešit.

Hospodáři země České

Projekt „Hospodáři země České“ vznikl z potřeby udělat něco pro českou zem a hospodáře. Poučeni z minulosti a i svého života, jsme poznali, že pomoc a náprava, pokud má mít opravdový učinek, musí sahat hlouběji než jen k ekologii a zemědělství. Je tedy nutné, jak psal již Komenský: „Má-li být však náprava úspěšná, musí být komplexní a všestranná, neboť nebude-li současně napravovat všechno, co vzájemně souvisí, nikdy se nedostanete kupředu...“

Tisková zpráva Greenpeace - plasty

Lidé protestovali proti nadbytečným plastům. Vybalili nákup z plastů a nechali je v supermarketu.
Celkem: 6 článků