Články

O životě v rovnováze

Žijeme ve světě plném protikladů a já věřím, že je to právě z toho důvodu, abychom pochopili význam každého plusu a mínusu. Jsme neustále sváděni přiklonit se na tu nebo onu stranu a zapomínáme na střed, ze kterého je nejhezčí výhled. A taková je má cesta, o kterou se s vámi chci podělit. Není to návod, jak se stát duchovním nadčlověkem, ale způsob, jak být vyrovnaným člověkem. Umět se dívat na situace z plusu i mínusu a vědomě si vybrat, jak budu reagovat.

Vnímám každé srdce jako zářivý diamant, který se však vlivem vnějšího světa a naučených vnitřních přesvědčení obrušuje a nánosy strachu a obav tlumí jeho záři… Naše srdce je pak často smutné a nemocné a jeho tichý pláč nás dožene, jakmile jsme sami a v tichu.


Léčivá síla tmy

Mnozí se bojí tmy, protože tma nás odděluje od světla a světlo nás propojuje s okolním světem. Jakmile ale vstoupíme do tmy, jsme sami. Nikde nikdo, jen my a ticho… Je to právě tma, která probouzí ticho. A právě v tichu je hlas našeho srdce nejvíce slyšet – ale my se ho bojíme, protože nám říká, že změnit musíme sebe, zatímco my chceme měnit svět! A tak se snažíme být pořád ve světle a bojovat s tmou. Ale jednoho dne se podíváme zpět a vidíme, že se v našem životě nezměnilo nic zásadního… Pár vnějších změn, které nás ale časem dovedly do stejně nepříjemných situací, kterých jsme se chtěli zbavit, a proti kterým tak oddaně bojujeme.  Věříme svému boji natolik, že postupně přijímáme fakt, že tak to prostě „má být“, a že je to úděl bojovníků světla proti tmě. Pokračujeme v tomto statečném boji za lepší život dál, neseme si své utrpení a smutek v srdci a věříme, že to celé má hlubší smysl.

Je jedno, jestli je bojovník světla ponořený do duchovních nauk nebo materiálního světa. Protože dokud nevstoupíme do tmy a nezačneme poslouchat své bolavé srdce, budeme jen dál pokračovat v našem bludném kruhu opakovaných událostí.

Já se rozhodla jinak. Své srdce jsem začala poslouchat, léčit a hýčkat. Odměnilo mne vnitřní sílou a poznáním, které má každý uvnitř sebe (ale neslyší ho). A mé srdce by nyní rádo pomohlo uzdravit to vaše.


Cesta dlážděná rovnováhou

Sebepoznání a léčba srdce je celoživotní cesta, a po této cestě sice musíme kráčet sami, ale každý z nás prochází různá stanoviště (jóga, semináře...), která ho mohou inspirovat, jak se posunout dál nebo naopak pochopí, v čem již nemá pokračovat. Je velmi těžké odolat pokušení a nejít po stejné cestě, kterou již někdo vyšlapal, ale smysl života je právě v tom, abychom si vytvořili svoji vlastní cestu. Proto ji nehledejte, hledejte pouze ty jednotlivé střípky, které si sami poskládáte do své cesty, a která bude jenom vaše!

Všichni máme jeden cíl, i když ho můžeme nazývat jinými slovy. Ať už se jedná o cestu do srdce, k osvícení nebo pravdě. Cíl je stejný, ale cest mnoho. A cesta, po které kráčím já, je dlážděná rovnováhou. Bytí v rovnováze jsem se pokorně odevzdala; zkoumám, poznávám a učím se ji v každé drobnosti. Nastalo to ve chvíli, kdy jsem vstoupila do své tmy a ponořila se do ticha svého srdce.

Na této cestě se mi odkrylo poznání, že člověk prochází třemi stádii vývoje:

  1. stádium je pudové, kdy uspokojujeme své potřeby, jmenuje se člověk – zvíře.
  2. stádium je orovnováze, kdy hledáme vnitřní klid a vyváženost vně i mimo sebe, tomuto stádiu se říká člověk-člověk.
  3. stádium je oprojevení ducha - jakmile člověk dozraje ve skutečného člověka, tedy vše kolem něj je vrovnováze a je v souladu sám se sebou, pak začne projevovat svoji duchovní stránku. Toto stádium se nazývá člověk-duchovní bytost.

V tomto učení jsem se našla! Dalo to další smysl mé volbě o životě v rovnováze. Díky němu jsem si uvědomila, že všichni začínáme jako „zvíře“, které se skrze duchovní směry učí, jak být ze zvířete rovnou duchovní bytostí a stádium člověka se vynechává. Chybí tedy rovnováha… 


Pokud nejsme v
 harmonii, ale jsme řízeni svými pudy, projevuje se pouze naše zduchovnělé ego.


A toto duchovní ego pak používáme na dosažení našich materiálních potřeb, ve jménu lásky a vesmírné vše-moci.

Snažím se proto lidem ukázat směr, jak se stát člověkem - jak vnímat polaritu všeho kolem nás a zároveň nelpět na žádné straně. Duchovní bytostí se pak každý stane sám. Povede ho zdravé a silné srdce plné lásky.

Aby se tak ale mohlo stát, musí nastat rovnováha a my být v jejím středu… ♡

S láskou,
Aleera

 

zdroj fotografie: pixabay.com